Ero sivun ”KeePassXC” versioiden välillä

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p (lähdekoodi)
 
(5 välissä olevaa versiota 2 käyttäjän tekeminä ei näytetä)
Rivi 6: Rivi 6:
| käyttöliittymä=[[Qt]]
| käyttöliittymä=[[Qt]]
| kotisivu=[https://keepassxc.org/ keepassxc.org]
| kotisivu=[https://keepassxc.org/ keepassxc.org]
| lähdekoodi=[https://github.com/keepassxreboot/keepassxc github.com/keepassxreboot/keepassxc]
}}
}}


'''KeePassXC''' on salasanojen hallintaan tarkoitettu ohjelma, joka tallentaa tiedot vahvasti salattuun tietokantaan. Tietokanta salataan joko AES (Rijndael) tai Twofish salausalgoritmilla käyttäen 256 bittistä avainta. Tietokannan salauksessa käytetään salasanaa, avaintiedostoa tai niiden yhdistelmää. KeePassXC on muunnos KeepassX:stä, joka sisältää bugikorjauksia mitä ei KeepassX-versiossa ole korjattu, koska sitä ole päivitetty kuukausiin.
'''KeePassXC''' on yhteisön haarautus salasanojen hallintaan tarkoitetusta keskeytyneestä [[KeePassX]]-ohjelmasta ( itsessään pohjautuu [[KeePass]]-ohjelmaan ), joka sai alkunsa johtuen kehityksen hitaudesta ja kehittäjän penseydestä. KeePassXC tallentaa tiedot vahvasti salattuun tietokantaan, joka salataan AES (Rijndael) salausalgoritmilla käyttäen 256 bittistä avainta. Tietokannan salauksessa käytetään salasanaa, avaintiedostoa tai niiden yhdistelmää. KeePassXC sisältää bugikorjauksia ja uusia ominaisuuksia, joita ei KeePassX-haaraan ole jäätyneen kehitysvauhdin vuoksi ole lisätty.


==Asennus==
==Asennus==
Ubuntu 16.04 LTS asennus tapahtuu komennolla
Ohjelmaa jaellaan jakeluriippumattomana [[AppImage]]-tiedostona, jolloin asennusta ei tarvita, vaan ohjelma voidaan ajaa suoraan antamalla sille [[Tiedoston oikeudet|suoritusoikeudet]].
sudo snap install keepassxc
* https://keepassxc.org/download


==Aiheesta muualla==
===pacman===
* [https://github.com/keepassxreboot/keepassxc KeePassXC:n lähdekoodit GitHubissa]
$ sudo pacman -S {{Pkg|keepassxc}}


==Katso myös==
===Snap===
*[[KeePassX]]
Ohjelmaa jaellaan myös [[Snap]]-pakettina, jolloin Snappia tukeviin jakeluihin, kuten Ubuntuun, ohjelma voidaan asentaa sen avulla.
$ sudo snap install keepassxc


{{Salasanojen hallinta}}
{{Salasanojen hallinta}}
[[Luokka:Qt-ohjelmat]]
[[Luokka:Qt-ohjelmat]]

Nykyinen versio 8. joulukuuta 2020 kello 08.20

KeePassXC
Käyttöliittymä Qt
Lisenssi GPLv2+
Kotisivu keepassxc.org
Lähdekoodi github.com/keepassxreboot/keepassxc

KeePassXC on yhteisön haarautus salasanojen hallintaan tarkoitetusta keskeytyneestä KeePassX-ohjelmasta ( itsessään pohjautuu KeePass-ohjelmaan ), joka sai alkunsa johtuen kehityksen hitaudesta ja kehittäjän penseydestä. KeePassXC tallentaa tiedot vahvasti salattuun tietokantaan, joka salataan AES (Rijndael) salausalgoritmilla käyttäen 256 bittistä avainta. Tietokannan salauksessa käytetään salasanaa, avaintiedostoa tai niiden yhdistelmää. KeePassXC sisältää bugikorjauksia ja uusia ominaisuuksia, joita ei KeePassX-haaraan ole jäätyneen kehitysvauhdin vuoksi ole lisätty.

Asennus[muokkaa]

Ohjelmaa jaellaan jakeluriippumattomana AppImage-tiedostona, jolloin asennusta ei tarvita, vaan ohjelma voidaan ajaa suoraan antamalla sille suoritusoikeudet.

pacman[muokkaa]

$ sudo pacman -S keepassxc

Snap[muokkaa]

Ohjelmaa jaellaan myös Snap-pakettina, jolloin Snappia tukeviin jakeluihin, kuten Ubuntuun, ohjelma voidaan asentaa sen avulla.

$ sudo snap install keepassxc
v  k  m
Salasanojen hallinta
Encryptr | KeePass | KeePassX | KeePassXC | pass