Muokataan sivua KIO

Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Varoitus: Et ole kirjautunut sisään. IP-osoitteesi näkyy julkisesti kaikille, jos muokkaat. Jos kirjaudut sisään tai luot tunnuksen, muokkauksesi yhdistetään käyttäjänimeesi ja saat paremman käyttökokemuksen.

Kumoaminen voidaan suorittaa. Varmista alla olevasta vertailusta, että haluat saada aikaan tämän lopputuloksen, ja sen jälkeen julkaise alla näkyvät muutokset.

Nykyinen versio Oma tekstisi
Rivi 1: Rivi 1:
'''KIO'''-tekniikka (KDE Input/Output) tarjoaa ohjelmille läpinäkyvät verkkoyhteydet. KIO:n avulla esimerkiksi erilaiset siirtotiet kuten [[FTP]], [[SMB]] tai [[Bluetooth]] ovat ohjelmille täysin läpinäkyviä - FTP-yhteyden takaa voi avata tiedostoja juuri samoin kuin omalta kiintolevyltä. KIO-tekniikka on peräisin [[KDE]]-projektista, ja erilaisia protokollia tukevat osaset ovat nimeltään kioslaveja.
Kioslavet ovat [[KDE]]-ohjelmien käyttämiä apuohjelmia, joiden avulla päästään käsiksi dataan eri protokollien kautta. Kioslaveja käyttämällä esimerkiksi erilaiset siirtotiet kuten [[FTP]], [[SMB]] tai [[Bluetooth]] ovat ohjelmalle täysin läpinäkyviä - FTP-yhteyden takaa voi avata tiedostoja juuri samoin kuin omalta kiintolevyltä.  


[[Luokka:Käsitteet]]
[[Luokka:Käsitteet]]

Wikin materiaali on kaikkien vapaasti käytettävissä Creative Commons 3.0 - nimi mainittava -lisenssin alaisuudessa. TEKIJÄNOIKEUDEN ALAISEN MATERIAALIN KÄYTTÄMINEN ILMAN LUPAA ON EHDOTTOMASTI KIELLETTYÄ!

Muokataksesi tätä sivua vastaa alla olevaan kysymykseen (lisätietoja):

Peruuta Muokkausohjeet (avautuu uuteen ikkunaan)
Noudettu kohteesta ”https://www.linux.fi/wiki/KIO