Käyttäjäyhdistykset

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Linux-käyttäjälle on useita eri järjestäytymismahdollisuuksia. Yhdistykset ja kerhot järjestävät tapahtumia, antavat tarvittaessa lausuntoja avoimiin ohjelmistoihin ja Linuxiin liittyvissä aiheissa, ja helpottavat käyttäjien välistä viestintää - esimerkiksi neuvojen kysymistä. Liity rohkeasti mukaan sinua kiinnostavan järjestön toimintaan!

Valtakunnalliset yhdistykset[muokkaa]

FLUG on Suomen Linux-käyttäjien yhdistys, jonka tarkoituksena on Linuxiin liittyvän toiminnan edistäminen sekä suomalaisten Linux-käyttäjien ja Linuxista kiinnostuneiden tukeminen. Yhdistys toimii vapaaehtoisvoimin.

FUUG on Suomen Unix-käyttäjäin yhdistys, joka on perustettu vuonna 1984. Sen tarkoitus on edistää UNIXin ja avoimien järjestelmien yleistä tunnettuutta Suomessa sekä toimia käyttäjien ja laitetoimittajien yhdyslinkkinä. FUUG toimii yhteistyössä muiden koti- ja ulkomaisten Unix-käyttäjäyhdistysten kanssa. Fuugilla on jäseniä noin 80.

Linux-Aktivaattori on suomalainen, voittoa tavoittelematon yhdistys, joka edistää Linuxin ja muiden Open Source -ohjelmistojen käyttöä sekä yksityisissä että ammattimaisissa ympäristöissä.

COSS

  • Suomen avointen tietojärjestelmien keskus COSS ry on esitelty sivuilla http://coss.fi/

Paikallistoimintaa[muokkaa]

Valtakunnallisten yhdistysten lisäksi Linux-käyttäjät ovat organisoituneet paikallisesti eri puolilla Suomea. Useimmat alueelliset käyttäjäryhmät ovat vapaamuotoisia, rekisteröitymättömiä ryhmittymiä, joista osa toimii jonkin valtakunnallisen yhdistyksen alla.

Turuxi on Turun seudun vapaiden ohjelmien käyttäjien ryhmä, joka toimii Linux-Aktivaattorin alaisena työryhmänä. Turussa toimii myös TUUG, eli Turun Unix-käyttäjien ryhmä.

Porvoossa toimivan PLUGin riveissä on sekä aloittelijoita että kokeneempia käyttäjiä. PLUG järjestää viikottaisia tapaamisia.

Porissa vaikuttaa Linux-aktivaattorin työryhmä Porixi, eli Porin Linux-käyttäjien kerho.

Linkku on Tampereella vaikuttava joukko GNU-työkalujen ja/tai Linux-ytimen käyttäjiä, joka kokoontuu kahden viikon välein, yleensä jonkin tietyn teeman tiimoilta.

  • Linkun kotisivuna toimii wikisivu Linkku.

Jinux toimii Joensuun alueella.

Jyväskylässä toimii FLUGin keskustelulistan ympärille kasvanut joukko, joka kokoontuu yhteisiin illanviettoihin ja muihin tapahtumiin. Ryhmällä on myös oma sähköpostilista, jolla on viitisenkymmentä henkeä.

Paikallista Linux-toimintaa käynnistymässä, lue/keskustele lisää Ubuntu-foorumilla (ryhmä on ikään kuin kaupungimme täysin kaksinkielinen, mikä tarkoittaa että kukin käyttää omaa kieltä ja oletetaan että toiset ymmärtävät :-).

  • Nurmijärvi: Nurmijärven Linux-käyttäjäryhmän kotisivu on osoitteessa nurmijarvi.linux.fi.

Pari mainituista on syntynyt Ubuntu Suomen oheen, jonka Paikallistoiminta-sivua kannattaa pitää silmällä.

Katso myös[muokkaa]