Java Ubuntussa

Linux.fista
Versio hetkellä 20. toukokuuta 2012 kello 19.30 – tehnyt 213.216.242.7 (keskustelu) (Huom. uusin päivitys lataa Oracle Java 7 version)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ubuntu suosittelee OpenJDK-pakettien käyttöä. Paketit löytyvät jakelun main-haarasta. Sunin Javan (nykyään Oraclen) tuki ollaan lopettamassa, koska Oracle ei enää salli jakeluiden jaella sitä.

OpenJDK 6

OpenJDK löytyy Ubuntun virallisesta main-haarasta eli niiden asennuksessa ei pitäisi olla mitään kommervenkkejä. Selain-plugin on nimeltään icedtea6-plugin, virtuaalikoneella on vaihtoehtoina openjdk-6-jdk ja openjdk-6-jre.

sudo apt-get install openjdk-6-jdk ja openjdk-6-jre icedtea6-plugin

OpenJDK 7

OpenJDK 7 paketit löytyy Ubuntun virallisesta main-haarasta eli niiden asennuksessa ei pitäisi olla mitään kommervenkkejä. Selain-plugin on nimeltään icedtea-7-plugin ja sen asentaminen Firefoxiin Ubuntun 12.04 LTS -versiossa vaatii vähän säätämistä.


1. Asennetaan OpenJDK 7 ja plugin.

sudo apt-get install openjdk-7-jre icedtea-7-plugin


2. Poistetaan OpenJDK 6 selain-plugin.

sudo apt-get purge openjdk-6-jre icedtea6-plugin


3. laitetaan OpenJDK 7 aktiiviseksi.

sudo update-alternatives --config java 

­ - valitse listalta java-7-openjdk, yleensä alin vaihtoehto (esim numero 3 ja paina enter). Käytössä olevan javan voi tarvittaessa tarkastaa komennolla: java -version


4. poistetaan firefoxin kansiosta vanha java-plugin.

rm -v ~/.mozilla/plugins/libnpjp2.so


5. Luodaan plugins kansio Firefoxiin. Varmuuden vuoksi tämä vaihe jos jotain on mennyt pieleen. Yleensä kansio on jo olemassa ja siitä tulee ilmoitus.

mkdir -v ~/.mozilla/plugins


6. Tehdään firefoxille Symbolinen linkki OpenJDK 7 -versioon.

64-bit Ubuntu

ln -s /opt/java/64/jre1.7.0_04/lib/amd64/libnpjp2.so ~/.mozilla/plugins/

32-bit Ubuntu

ln -s /opt/java/32/jre1.7.0_04/lib/i386/libnpjp2.so ~/.mozilla/plugins/


Nyt voi tarkastaa onko java-plugin käytössä kirjoittamalla firefoxin osoiteriville about:plugins tai testaamalla sivulla http://java.com/en/download/installed.jsp


Sun Java 6

Sunin "virallisen", osittain suljetun lähdekoodin Java-toteutus on sisältynyt pakettilähteeseen multiverse. Koska Oracle ei enää salli uusien versioiden jakelua ja pahoja turva-aukkoja on löytynyt, Ubuntu on julkaissut päivityksen joka poistaa paketit käytöstä ja on korvaamassa nämä paketit tyhjillä paketeilla, jotka siis poistavat Sunin Javan koneelta.

Jos Sunin Javaa haluaa jatkossa käyttää, se pitää asentaa Oraclen sivuilta. Tai käyttää epävirallista päivityspakettia, jonka tarkoituksena on automaattisesti hakea ja asentaa tarvittavat tiedostot. Sen toiminta on samantyyppinen kuin Flashin asennusohjelma. Eli update-sun-jre on ajettava skripti, joka lataa Internetistä Oracle Javan, koska Oracle ei ole antanut lupaa paketoida sitä suoraan pakettiin. Huom. uusin päivitys lataa Oracle Java 7 version.

deb http://www.duinsoft.nl/pkg debs all

sudo apt-key adv --keyserver keys.gnupg.net --recv-keys 5CB26B26
sudo apt-get update
sudo apt-get install update-sun-jre
Skull and crossbones.svg
Kolmannen osapuolen pakettivarastoissa on riskinsä! Asennettavat paketit ja niiden skriptit voivat tehdä järjestelmässä mitä tahansa.

Oracle Java 7

Uusimman Java 7 -version voi ladata suoraan Oraclen sivuilta ja asentaa, mutta helpointa on lisätä pakettivarasto jolloin päivitykset toimii automaattisesti

sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/java
sudo apt-get update
sudo apt-get install oracle-java7-installer 

Katso myös

Aiheesta muualla