Iptables/Reititin

Linux.fista
< Iptables
Versio hetkellä 2. heinäkuuta 2021 kello 14.43 – tehnyt 185.220.101.6 (keskustelu) (Ak: Uusi sivu: Useimmissa valmiissa reitittimissä on joku mini-Linux ja joihinkin saa jälkeenpäin asennettua OpenWRT:n. Valmiissa purkeissa turvallisuus on pääsääntöisesti varsin puut...)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Useimmissa valmiissa reitittimissä on joku mini-Linux ja joihinkin saa jälkeenpäin asennettua OpenWRT:n. Valmiissa purkeissa turvallisuus on pääsääntöisesti varsin puutteellinen ja OpenWRT on vähän hankala ylläpitää. Mikään ei luomasta reititintä itse. Pelkkä Raspberry Pi tai vanhempi kannettava voi riittää jos tarvitsee vain Wifin. Joku sopiva mini-PC useammalla LAN-portilla toimii, ja jos haluaa oikean kotipalvelimen, voi käyttää jotain vanhaa desktop-konetta.

Sivulla esitetään kolmet ohjeet eri ratkaisuille. Ensimmäisessä tapauksessa tehdään PC-koneesta tavallinen lan-reititin, toisessa Virtualbox-virtuaalikoneesta Whonix-tyylinen portti tor-verkkoon ja kolmannessa Raspberry Pi:stä wifi-reititin. Ensimmäisessä tapauksessa käytetään 64-bittistä Debian-versiota 10.10.0, toisessa 32-bittistä Debian-versiota 9.13.0 ja kolmannessa kirjoitushetkellä uusinta Raspbiania.

Artikkeli on pahasti kesken ja sitä päivitetään lähitulevaisuudessa.