Ero sivun ”Guile” versioiden välillä

Linux.fista
p (luokitusta hmmm...)
p (''')
 
Rivi 1: Rivi 1:
GNU Guile on [[GNU]]-projektiin kuuluva [[wikipedia:fi:Scheme|Scheme-ohjelmointikielen]] toteutus. Guilea voi käyttää itsenäisenä ohjelmointiympäristönä, mutta sen suunnittelussa on pyritty huomioimaan myös käyttö C-kielisten ohjelmien laajennuskielenä.
'''Guile''' on [[GNU]]-projektiin kuuluva [[wikipedia:fi:Scheme|Scheme-ohjelmointikielen]] toteutus. Guilea voi käyttää itsenäisenä ohjelmointiympäristönä, mutta sen suunnittelussa on pyritty huomioimaan myös käyttö C-kielisten ohjelmien laajennuskielenä.


== Readline ==
== Readline ==

Nykyinen versio 2. elokuuta 2016 kello 02.29

Guile on GNU-projektiin kuuluva Scheme-ohjelmointikielen toteutus. Guilea voi käyttää itsenäisenä ohjelmointiympäristönä, mutta sen suunnittelussa on pyritty huomioimaan myös käyttö C-kielisten ohjelmien laajennuskielenä.

Readline[muokkaa]

Guilen vuorovaikutteinen komentotulkki on oletusasetuksilla melko työläs käytettävä, koska siitä ei löydy esimerkiksi Bashista tuttuja näppäinoikoteitä tai komentohistoriaa. Nämä toiminnot saa kuitenkin halutessaan käyttöön aktivoimalla Guilen Readline-tuen. Tämä tapahtuu lisäämällä kotihakemiston juureen .guile-nimiseen tiedostoon seuraavat rivit:

(use-modules (ice-9 readline))
(activate-readline)