git-annex

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


git-annex
Käyttöliittymä teksti
Lisenssi GPLv3+
Kotisivu git-annex.branchable.com

git-annex on tiedostojen synkronointiin tarkoitettu ohjelma. Ohjelma käyttää Gittiä tiedostojen indeksointiin, mutta ei tallenna itse tiedostoja Gitin indeksiin vaan ainoastaan symboliset linkit niihin. Ohjelman avulla voi ylläpitää ajantasaista hakemistorakennetta usean palvelimen tai kiintolevyn välillä. Tiedostojen ei ole pakko sijaita kaikissa varastoissa, vaan git-annex osaa kertoa missä varastossa tiedostot sijaitsevat. Ohjelma skaalautuu hyvin varmuuskopiointiin, sillä se voidaan pakottaa pitämään jokaisesta tiedostoista useampi kopio eri paikoissa.

Asennus[muokkaa]

git-annex löytyy useimpien jakeluiden paketinhallinnasta nimellä git-annex. Lisätietoja ohjelmien asentamisesta löytyy artikkelista Ohjelmien asentaminen.

Käyttö[muokkaa]

Varasto luodaan samalla tavalla kuin Git-varasto, sillä erotuksella että tämän jälkeen Git-varastohakemisto alustetaan git-annex -varastoksi.

$ mkdir ~/tiedostot
$ cd ~/tiedostot
$ git init
$ git annex init

Tämän jälkeen tavalliset git-komennot toimivat varastohakemiston tiedostoille. Tiedostot lisätään annexiin komennolla:

$ git annex add elokuva.mp4
$ git commit -m 'uusi elokuva'

Nyt git-annex siirtää elokuva.mp4-tiedoston .git/annex/objects/-hakemistoon ja asettaa nykyiselle paikalle symbolisen linkin osoittamaan sinne.

Katso myös[muokkaa]