Ero sivun ”GeeXboX” versioiden välillä

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(Geexbox 2 version jatko epävarmaa)
pEi muokkausyhteenvetoa
Rivi 11: Rivi 11:
| äitijakelu=
| äitijakelu=
| sukulaisjakelut=
| sukulaisjakelut=
| kotisivu=[http://www.geexbox.org/]}}
| kotisivu=[http://www.geexbox.org/ geexbox.org]}}
'''GeeXboX''' on Linux-jakelu joka on suunniteltu toimimaan olohuonetietokoneessa. Se perustuu [[mplayer]]iin ja sitä voidaan ajaa joko suoraan CD-levyltä, tai se voidaan asentaa kiintolevylle/USB-muistille. GeeXboX-koneeseen ei kuitenkaan tarvita edes kiintolevyä, eikä [[X Window System|X-ikkunointiakaan]] käytetä, vaan kuva näytetään [[framebuffer|framebufferissa]]. Jakelu myös osaa automaattisesti etsiä ja toistaa jaettuja tiedostoja lähiverkosta. Kaukosäätimistä tuetaan oletuksena ATi Remote Wonder-kaukosäädintä/vastaanotinta, mutta Lirc-järjestelmän ansiosta jakelun saa myös tukemaan monia muita kaukosäätimiä, tällöin tosin joudutaan itse valmistamaan poltettava levy käyttäen mukana tulevaa Generator-ohjelmaa.
GeeXboX on Linux-[[jakelu]], joka on suunniteltu toimimaan olohuonetietokoneessa. Se on rakennettu [[mplayer]]in ympärille ja sitä voidaan ajaa joko suoraan CD-levyltä, tai se voidaan asentaa kiintolevylle/[[USB-muisti]]lle. GeeXboX-koneeseen ei kuitenkaan tarvita välttämättä kiintolevyä, eikä [[X Window System|X-ikkunointiakaan]] käytetä, vaan kuva näytetään [[framebuffer|framebufferissa]]. Jakelu myös osaa automaattisesti etsiä ja toistaa jaettuja tiedostoja lähiverkosta. [[kaukosäätimet|Kaukosäätimistä]] tuetaan oletuksena ATi Remote Wonder -kaukosäädintä/vastaanotinta, mutta [[Lirc]]-järjestelmän ansiosta jakelun saa myös tukemaan monia muita kaukosäätimiä, tällöin tosin joudutaan itse valmistamaan [[levyn polttaminen|poltettava]] levy käyttäen mukana tulevaa Generator-ohjelmaa.


==GeeXboX 2==
==GeeXboX 2==
31.12.2006 GeeXboX julkaisi [http://www.geexbox.org/en/index.html tiedotteen] tulevasta 2-versiosta, joka eroaa eritoten tekniikaltaan suuresti nykyisestä 1-versiosta. Suurin mainituista uudistuksista lienee yhteistyö [[Freevo]]-ohjelmiston kanssa: GeeXboXin tuleva versio tulee olemaan virallinen Freevo-livecd jakelu. GeeXboX 2 lopullisen version ilmestyminen on kuitenkin epävarmaa; jakelun keskustelupalstan viestin perusteella kehittäjät ovat kiinnostuneempia kehittämään 1.x versioita. HDTV versio jossa on mukana [[X.Org]] on myös kehitteillä.
GeeXboX julkaisi 31.12.2006 [http://www.geexbox.org/en/index.html tiedotteen] tulevasta 2-versiosta, joka eroaa varsinkin tekniikaltaan suuresti nykyisestä 1-versiosta. Suurin mainituista uudistuksista lienee yhteistyö [[Freevo]]-ohjelmiston kanssa: GeeXboXin tuleva versio tulee olemaan virallinen Freevo-[[live-cd]]-jakelu. GeeXboX 2:n lopullisen version ilmestyminen on kuitenkin epävarmaa; jakelun keskustelupalstan viestin perusteella kehittäjät ovat kiinnostuneempia kehittämään 1.x versioita. HDTV-versio, jossa on mukana [[X.Org]], on myös kehitteillä.


==Katso myös==
==Katso myös==
*[[Mythtv]]
*[[Mythtv]]


==Aiheesta muualla==
*[[wikipedia:fi:GeeXboX|GeeXboX suomenkielisessä Wikipediassa]]


[[Luokka:Jakelut]]
[[Luokka:Jakelut]]
[[Luokka:Multimedia]]
[[Luokka:Multimedia]]

Versio 9. tammikuuta 2008 kello 15.31

GeeXboX

Viimeisin versio 1.1  / 1.7.2007
Tila toiminnassa
Kotisivu geexbox.org

GeeXboX on Linux-jakelu, joka on suunniteltu toimimaan olohuonetietokoneessa. Se on rakennettu mplayerin ympärille ja sitä voidaan ajaa joko suoraan CD-levyltä, tai se voidaan asentaa kiintolevylle/USB-muistille. GeeXboX-koneeseen ei kuitenkaan tarvita välttämättä kiintolevyä, eikä X-ikkunointiakaan käytetä, vaan kuva näytetään framebufferissa. Jakelu myös osaa automaattisesti etsiä ja toistaa jaettuja tiedostoja lähiverkosta. Kaukosäätimistä tuetaan oletuksena ATi Remote Wonder -kaukosäädintä/vastaanotinta, mutta Lirc-järjestelmän ansiosta jakelun saa myös tukemaan monia muita kaukosäätimiä, tällöin tosin joudutaan itse valmistamaan poltettava levy käyttäen mukana tulevaa Generator-ohjelmaa.

GeeXboX 2

GeeXboX julkaisi 31.12.2006 tiedotteen tulevasta 2-versiosta, joka eroaa varsinkin tekniikaltaan suuresti nykyisestä 1-versiosta. Suurin mainituista uudistuksista lienee yhteistyö Freevo-ohjelmiston kanssa: GeeXboXin tuleva versio tulee olemaan virallinen Freevo-live-cd-jakelu. GeeXboX 2:n lopullisen version ilmestyminen on kuitenkin epävarmaa; jakelun keskustelupalstan viestin perusteella kehittäjät ovat kiinnostuneempia kehittämään 1.x versioita. HDTV-versio, jossa on mukana X.Org, on myös kehitteillä.

Katso myös

Aiheesta muualla