Ero sivun ”GNU Screen” versioiden välillä

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p (luokka)
(Luokka:Komentorivi)
Rivi 16: Rivi 16:
  
 
[[Luokka:Ohjelmat]]
 
[[Luokka:Ohjelmat]]
 +
[[Luokka:Komentorivi]]

Versio 19. marraskuuta 2005 kello 20.49

GNU Screen on ohjelma jonka avulla voit ajaa muita ohjelmia taustalla, samalla turvaten ohjelmien toiminnan jatkuvuuden, vaikka olisit etäyhteydessä koneeseen ja tämä yhteys katkeaisi. Ohjelma jää käyntiin screenin sisään ja voit palata jatkamaan työtäsi uudella yhteydenotolla.

Screenin käyttö

Screenin käyttö onnistuu yksinkertaisesti komennolla screen tai screen ohjelman_nimi. Mikäli haluat poistua screenistä, suljet vain kyseisen ohjelman ja screenikin sulkeutuu, vaihtoehtoisesti voit painaa Ctrl-a ja sen jälkeen iso K. Halutessasi jättää ohjelman käyntiin screeniin ja poistua itse tekemään jotain muuta, se onnistuu painamalla Ctrl-a ja sen jälkeen d-kirjainta. Takaisin screeniin pääset screen -r käskyllä.

Screenin sisällä, mikäli tarvitse toisenkin screenin, painat vain Ctrl-a ja c jolloin uusi ikkuna aukeaa. Screen-ikkunoita voi avata lukuisia, voit vaihtaa eri ikkunoiden välillä painamalla Ctrl-a ja tämän jälkeen ikkunan numero, esimerkiksi Ctrl-a ja 2. Jokainen Screen-ikkuna toimii taustalla vaikka se ei olisikaan ruudulla.

Apuja screenin sisällä saat painamalla Ctrl-a ja sen jälkeen kysymysmerkkiä. Komento man screen kertoo lisää screenin käytöstä ja komennoista.

Katso myös

Ulkoiset linkit