Folding@home

Linux.fista
Versio hetkellä 9. huhtikuuta 2020 kello 14.41 – tehnyt Tuju (keskustelu | muokkaukset) (→‎Käyttö)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Folding@home
FoldingAtHome-log.png
Käyttöliittymä X/teksti, Taustaprosessi, Python, GTK+
Lisenssi suljettu, GPLv3
Kotisivu foldingathome.org
Folding@home Viever
Folding@home Control

Folding@homeon Stanfordin yliopiston hajautetun laskennan projekti. Folding@home käyttäjät voivat lahjoittaa tietokoneensa prosessoriaikaa projektien laskentaan. Ohjelma laskee proteiinien muodostamia kolmiulotteisia rakenteita, erityisesti niiden laskostumista. Hajautettu laskenta ajetaan automaattisena taustaprosessina. Laskentatehoon voi vaikuttaa FAHControl-ohjelman avulla.

Asennus

Ohjelman kotisivulta löytyvät Fedoran ja Debianin asennuspaketit, sekä versiot MacOS:lle ja Windowsille.

Käyttö

FAHClient -ohjelman ajamiseen Linuxissa on kaksi vaihtoehtoa:

Suorita järjestelmäpalveluna. Tämä on suositeltava ja oletusasetus. FAHClient-palvelu asennetaan automaattisesti asennuspaketin kautta, ja se alkaa käynnistyksen yhteydessä. Ohjaa ja konfiguroi sitten FAHClient FAHControlilla. Huomaa, että FAHControl ei käynnistä tai pysäytä FAHClient-prosessia. Tämä asennus käyttää /etc/fahclient/config.xml ja toimii hakemistossa /var/lib/fahclient/. Älä aja FAHClientia suoraan palvelun ollessa käynnissä.

Suorita komentoriviltä. Vaihtoehtoisesti palvelun ollessa pois käytöstä on mahdollista ajaa FAHClient manuaalisesti valitsemasi hakemiston komentoriviltä. FAHClient toimii nykyisessä hakemistossa ja käyttää config.xml-tiedostoa samasta hakemistosta.

Molemmat vaihtoehdot voivat olla päättömät, jos et halua käyttää FAHControlia. FAHClient voidaan määrittää etäkäyttöä varten muokkaamalla /etc/fahclient/config.xml, mutta ole varovainen tekeessäsi tätä. FAHClient käynnistetään ja lopetetaan palvelukomentosarjan avulla /etc/init.d/FAHClient.

Info.png
Komennot, jotka alkavat merkillä $ (dollari) suoritetaan tavallisena käyttäjänä ja komennot, jotka alkavat merkillä # (ristikkomerkki) suoritetaan pääkäyttäjänä. Katso myös su ja sudo.

Käynnistys

# /etc/init.d/FAHClient start

Lopetus

# /etc/init.d/FAHClient stop

Asetukset

# /etc/init.d/FAHClient --configure

Useamman noodin ympäristössä asetustiedostoon tulee lisätä interaktiivisen asetusten lisäksi XML-elementtejä jotka sallivat etähallinnan esimerkiksi sisäverkosta:

 <allow v='127.0.0.1 172.1.1.0/24'/>
 <command-allow-no-pass v='127.0.0.1 172.1.1.0/24'/>

Loki

# /etc/init.d/FAHClient log

Ohje

# /etc/init.d/FAHClient --help

Juuri käynnistää ja lopettaa palvelut, mutta asiakas pudottaa automaattisesti juurioikeudet, kun sitä suoritetaan. Se toimii rajoitetussa asiakastilissä turvallisuuden lisäämiseksi. Palvelun aloittaminen ja lopettaminen ei kuitenkaan ole ollenkaan välttämätöntä, kun käytät FAHControlia. Sen sijaan keskeyttää FAHClient. Keskeytettynä FAHClientin tulee olla joutokäynnillä taustalla merkityksettömien resurssien avulla.

Aiheesta muualla