Ero sivun ”FirewallD” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
615 merkkiä lisätty ,  25. joulukuuta 2015
ei muokkausyhteenvetoa
pEi muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 46: Rivi 46:
  success
  success


Asetukset voidaan tallentaa kahdella tavalla. Ne voidaan tallentaa pysyviksi, jolloin ne säilyvät vaikka tietokone tai palomuuri käynnistettäisiin uudelleen tai väliaikaisiksi, jolloin asetukset nollautuvat kun tietokone tai palomuuri sammutetaan. Suurin osa <tt>firewall-cmd</tt>:n operaatioista osaa ottaa vastaan <tt>--permanent</tt> parametrin, jolloin asetukset tallentuvat eivätkä katoa uudelleenkäynnistyksen yhteydessä. Jos palomuuri nyt käynnistetään uudelleen, siirtyy <tt>eth0</tt> takaisin oletusalueelle.
Jos palomuuri nyt käynnistetään uudelleen, siirtyy <tt>eth0</tt> takaisin oletusalueelle. Jos liitäntä halutaan pysyvästi siirtää toiselle alueelle, tulee tämä määritellä verkkoyhteyden käynnistysskriptissä. Skriptien sijainnit vaihtelevat jonkin verran jakeluittain. Esimerkiksi tiedostoon <tt>/etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-<b>eth0</b></tt> voidaan lisätä rivi:
ZONE=home
ja käynnistää sen jälkeen verkkoyhteys ja palomuuri uudelleen, jolloin <tt>eth0</tt> on <tt>home</tt>-alueella.
# systemctl restart network.service
# systemctl restart firewalld.service
 
Oletusalue voidaan vaihtaa <tt>--set-default-zone=ALUE</tt> -parametrilla.
# firewall-cmd --set-default-zone=home
 
Asetukset voidaan tallentaa kahdella tavalla. Ne voidaan tallentaa pysyviksi, jolloin ne säilyvät vaikka tietokone tai palomuuri käynnistettäisiin uudelleen tai väliaikaisiksi, jolloin asetukset nollautuvat kun tietokone tai palomuuri sammutetaan. Suurin osa <tt>firewall-cmd</tt>:n operaatioista osaa ottaa vastaan <tt>--permanent</tt> parametrin, jolloin asetukset tallentuvat eivätkä katoa uudelleenkäynnistyksen yhteydessä.  


===Alueet===
===Alueet===

Navigointivalikko