Ero sivun ”Distcc” versioiden välillä

Kohteesta Linux.fi
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(Ak: Sivun sisältö korvattiin sisällöllä ”HYVÄSTI NUSSIJAT”)
(Kumottu muokkaus #23533, jonka teki ARTTUSN WIHOWIIMEINEN MARSSI TÄYTIN TOIVEENNE PÄÄSETTE NYT EROON MUSTA!!!!!!!! ([[User talk:ARTTUSN WIH)
Rivi 1: Rivi 1:
HYVÄSTI NUSSIJAT
+
[[Kuva:Distccmon.png|thumb|right|200px|Distccmon näyttää työpöydällä graafisesti hajautetun käännöksen edistymisen.]]
 +
Distcc on avoin ja nopea hajautettu [[C]]/[[C plus plus|C++]] kääntäjä. Sen avulla voit valjastaa verkossasi olevien koneiden prosessoritehot [[Kernelin kääntäminen|kääntämään vaikkapa kerneliä]]. Distcc on oikeastaan [[GCC|GCC:n]] edusta (front-end), jolla käännösprosessi saadaan hajautettua verkkoon. Kun distcc-palvelimet on asennettu, voit kääntää ohjelmia seuraavasti:
 +
 
 +
Laitetaan ensin käytettävien käännöspalvelimien hostnamet tai [[IP]]-osoitteet ympäristömuuttujaan:
 +
export DISTCC_HOSTS='localhost red green blue'
 +
 
 +
Ja sitten kääntämään (mitä sitten käännätkin). -j-parametrin perässä oleva numero tarkoittaa yhtäaikaisten säikeiden määrää. Tätä kannattaa tietysti soveltaa myös moniprosessorikoneilla.
 +
make -j8 CC=distcc
 +
 
 +
Työasemien prosessorikuorma on yleensä erittäin vähäinen, tämän avulla verkon päässä työttömänä oleva laskentavoima saadaan klusteroitua käännöskäyttöön. Kun distcc-prosessien [[prioriteetti]] asetetaan matalaksi, työasemakäyttäjälle hyötykäyttöön otettu tyhjäkäyntiteho ei edes näy koneen tahmaisuuden lisääntymisenä. Varsinkin [[Gentoo]]-käyttäjille distcc on hyödyllinen, sillä lähdekoodipohjaisena jakeluna Gentoon asentaminen vaatii paljon kääntämistä.
 +
 
 +
==Aiheesta muualla==
 +
*[http://distcc.samba.org/index.html Distcc:n kotisivu]
 +
*[http://distcc-livecd.sourceforge.net/ Distcc-livecd]
 +
 
 +
[[Luokka:Kehitystyökalut]]
 +
[[Luokka:Komentorivin erikoisohjelmat]]

Versio 26. lokakuuta 2008 kello 11.29

Distccmon näyttää työpöydällä graafisesti hajautetun käännöksen edistymisen.

Distcc on avoin ja nopea hajautettu C/C++ kääntäjä. Sen avulla voit valjastaa verkossasi olevien koneiden prosessoritehot kääntämään vaikkapa kerneliä. Distcc on oikeastaan GCC:n edusta (front-end), jolla käännösprosessi saadaan hajautettua verkkoon. Kun distcc-palvelimet on asennettu, voit kääntää ohjelmia seuraavasti:

Laitetaan ensin käytettävien käännöspalvelimien hostnamet tai IP-osoitteet ympäristömuuttujaan:

export DISTCC_HOSTS='localhost red green blue'

Ja sitten kääntämään (mitä sitten käännätkin). -j-parametrin perässä oleva numero tarkoittaa yhtäaikaisten säikeiden määrää. Tätä kannattaa tietysti soveltaa myös moniprosessorikoneilla.

make -j8 CC=distcc

Työasemien prosessorikuorma on yleensä erittäin vähäinen, tämän avulla verkon päässä työttömänä oleva laskentavoima saadaan klusteroitua käännöskäyttöön. Kun distcc-prosessien prioriteetti asetetaan matalaksi, työasemakäyttäjälle hyötykäyttöön otettu tyhjäkäyntiteho ei edes näy koneen tahmaisuuden lisääntymisenä. Varsinkin Gentoo-käyttäjille distcc on hyödyllinen, sillä lähdekoodipohjaisena jakeluna Gentoon asentaminen vaatii paljon kääntämistä.

Aiheesta muualla