Ero sivun ”CheckInstall” versioiden välillä

Kohteesta Linux.fi
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(Ak: Sivun sisältö korvattiin sisällöllä ”HYVÄSTI NUSSIJAT”)
(Kumottu muokkaus #23534, jonka teki ARTTUSN WIHOWIIMEINEN MARSSI TÄYTIN TOIVEENNE PÄÄSETTE NYT EROON MUSTA!!!!!!!! ([[User talk:ARTTUSN WIH)
Rivi 1: Rivi 1:
HYVÄSTI NUSSIJAT
+
CheckInstall on ohjelma, joka on tarkoitettu helpottamaan suoraan lähdekoodista asennettujen ohjelmapakettien poistamista sekä estämään [[paketinhallintajärjestelmä]]n sotkeutuminen asennettaessa ohjelmia sen ulkopuolelta.
 +
 
 +
== Toimintaperiaate ==
 +
Ohjelman kääntämisen (./configure && make) jälkeen 'make install'-komento (tai  jokin vastaava, määrität sen itse) ajetaan CheckInstallin avulla. Se pitää kirjaa kaikista levylle tehtävistä muutoksista ja niiden perusteella muodostaa [[jakelut|jakelustasi]] riippuen joko [[RPM]]-, [[deb]]- tai [[Tgz]]-paketin ja asentaa sen sitten järjestelmän omalla paketinhallintatyökalulla. Tämän jälkeen ohjelmapaketin voi halutessaan poistaa normaalisti paketinhallinnan kautta. CheckInstall myös jättää kopion muodostamastaan paketista työhakemistoon, minkä jälkeen tämän paketin voi vaikkapa asentaa jollekin muulle koneelle.
 +
 
 +
== Katso myös ==
 +
*[[Deb-paketin tekeminen]]
 +
 
 +
==Aiheesta muualla==
 +
 
 +
*[http://checkinstall.izto.org/ CheckInstallin kotisivu]
 +
*[http://opensuse.fi/Checkinstall Checkinstall opensuse.fi:n wikissä]
 +
 
 +
[[Luokka:Ylläpitotyökalut]]
 +
[[Luokka:Komentorivin erikoisohjelmat]]

Versio 26. lokakuuta 2008 kello 11.29

CheckInstall on ohjelma, joka on tarkoitettu helpottamaan suoraan lähdekoodista asennettujen ohjelmapakettien poistamista sekä estämään paketinhallintajärjestelmän sotkeutuminen asennettaessa ohjelmia sen ulkopuolelta.

Toimintaperiaate

Ohjelman kääntämisen (./configure && make) jälkeen 'make install'-komento (tai jokin vastaava, määrität sen itse) ajetaan CheckInstallin avulla. Se pitää kirjaa kaikista levylle tehtävistä muutoksista ja niiden perusteella muodostaa jakelustasi riippuen joko RPM-, deb- tai Tgz-paketin ja asentaa sen sitten järjestelmän omalla paketinhallintatyökalulla. Tämän jälkeen ohjelmapaketin voi halutessaan poistaa normaalisti paketinhallinnan kautta. CheckInstall myös jättää kopion muodostamastaan paketista työhakemistoon, minkä jälkeen tämän paketin voi vaikkapa asentaa jollekin muulle koneelle.

Katso myös

Aiheesta muualla