Ero sivun ”Automatix” versioiden välillä

Linux.fista
(epävirallinen pakettilähde)
p (''')
 
Rivi 1: Rivi 1:
Automatix on [[Ubuntu]]lle ja muille [[Debian]]-pohjaisille jakeluille tehty ohjelma jonka tarkoitus on helpottaa asennuksen viimeistelyä. Se tekee tämän muun muuassa lisäämällä [[sources.list|lähdelistaan]] pakettivarastoja ja muuntelemalla asetustiedostoja. Automatix riippuu joistakin [[Vapaa ohjelmisto|epävapaista]] ohjelmista.
'''Automatix''' on [[Ubuntu]]lle ja muille [[Debian]]-pohjaisille jakeluille tehty ohjelma jonka tarkoitus on helpottaa asennuksen viimeistelyä. Se tekee tämän muun muuassa lisäämällä [[sources.list|lähdelistaan]] pakettivarastoja ja muuntelemalla asetustiedostoja. Automatix riippuu joistakin [[Vapaa ohjelmisto|epävapaista]] ohjelmista.


{{epävirallinen pakettilähde}}
{{epävirallinen pakettilähde}}

Nykyinen versio 15. marraskuuta 2015 kello 18.55

Automatix on Ubuntulle ja muille Debian-pohjaisille jakeluille tehty ohjelma jonka tarkoitus on helpottaa asennuksen viimeistelyä. Se tekee tämän muun muuassa lisäämällä lähdelistaan pakettivarastoja ja muuntelemalla asetustiedostoja. Automatix riippuu joistakin epävapaista ohjelmista.

Varoitus.png
Kolmannen osapuolen pakettivarastoissa on riskinsä! Asennettavat paketit ja niiden skriptit voivat tehdä järjestelmässä mitä tahansa.

Automatix tarjoaa työkalut mm. MP3-tuen ja DVD-levyjen katsomiseen tarvittavien kirjastojen asentamiseen kuten myös suljettujen näytönohjaimen ajurien asentamiseen.

Ubuntua käytettäessä Automatixin käyttöä ei nykyään suositella, sillä sen on todettu monesti aiheuttaneen erilaisia ongelmia. Lisäksi Ubuntuun on Automatixin ilmestymisen jälkeen lisätty ohjelmia monien Automatixin tarjoamien toimintojen suorittamiseen, joten sille ei ole niin kovasti tarvettakaan. Parempi onkin tutustua Ubuntu tutuksi -wikikirjan Asennuksen viimeistely -osioon.

Linkkejä[muokkaa]