Apua

Kohteesta Linux.fi
Versio hetkellä 16. elokuuta 2015 kello 14.26 – tehnyt Oselotti (keskustelu | muokkaukset) (Ohjeita avun pyytämiseen vapaaehtoisilta auttajilta: rikkinäinen linkki korjattu)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jos sinulla on ylitsepääsemättömiä pulmia, voit kokeilla jotain seuraavista:

Ohjeita avun pyytämiseen vapaaehtoisilta auttajilta[muokkaa]

Ennen kuin lähetät kysymyksen, mieti hetki ongelmaa. Mikä ei toimi? Miten se ei toimi? Miten ongelma alkoi? Onko samanaikaisesti ilmennyt muitakin ongelmia?

Mieti asiaa ongelmaa ratkaisevan henkilön näkökulmasta: jos Internet-yhteytesi ei toimi ja kuvailet ongelmasi yksinkertaisesti "Linuxini nettiyhteys ei toimi", ei kukaan osaa antaa ohjeita vaan sinulta on kaivettava paljon lisätietoja. Sen sijaan ongelman tarkempi kuvailu, esimerkiksi: "Linuxissani (jakelupaketti X versio Y) ei toimi Internet-yhteys, sillä verkkokorttini XYZ ei tunnistu. Ytimen versio on 2.6.18. Ongelma alkoi heti jakelun asennuksen jälkeen" kertoo jo paljon tarvittavia tietoja, ja sinua voidaan auttaa tehokkaammin.

Ongelman tarkemmassa kuvailussa on muutakin hyötyä. Joudut nimittäin hieman miettimään ongelmaa ja saatat samalla keksiä ratkaisun. Lisäksi osoitat auttajille että sinä ansaitset myös apua.

Tarkemmat ohjeet hyvien kysymysten kysymiseen löydät FLUG:in ohjeesta.