Ero sivun ”Apt” versioiden välillä

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(Ak: Ohjaus sivulle APT)
 
(35 välissä olevaa versiota 15 käyttäjän tekeminä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
Apt eli Advanced Package Tool on [[Debian GNU/Linux|Debian-projektin]] kehittämä työkalu Linux-käyttöjärjestelmän pakettienhallinnan helpottamiseen. Se huolehtii asennettavien pakettien riippuvuussuhteista siten, että komennolla
+
#OHJAUS [[APT]]
 
 
apt-get install ohjelma
 
 
 
Asentuu haluttu ohjelma, ja lisäksi sen tarvitsemat kirjastot.
 
 
 
apt-get -t experimental install ohjelma=1.0
 
 
 
Asentaa paketin "ohjelma" version 1.0 jakelusta experimental. Tällä voit asentaa vaikkapa ohjelmien kaikkein tuoreimpia versioita kokeiltavaksi.
 
 
 
apt-get update
 
 
 
Päivittää apt-hakemistoista uusimmat pakettilistat, ja
 
 
 
apt-get upgrade
 
 
 
päivittää paketit uusimpiin versioihin.  Komennolla
 
 
 
apt-get dist-upgrade
 
 
 
voit päivittää jakelusi uuteen versioon. Kun vaihdat /etc/apt/sources.list -tiedostoon eri jakelun, niin tällä voit päivittää vaikkapa Debian Woodystä Sargeen. Apt-get -komennon sijaan voit myös käyttää aptitude-ohjelmaa, jota voi käyttää täsmälleen samalla tavalla (aptitude update, aptitude install, jne.). Aptitude ratkoo pakettien riippuvuussuhteita hiukan paremmin kuin apt-get, ja siitä löytyy myös [[Ncurses|ncursesilla]] toteutettu käyttöliittymä, joka tulee esille kun aptitude käynnistää ilman komentoparametriä (kuten install). Muita apt:n käyttöä helpottavia työkaluja ovat dselect, Kynaptic ja Synaptic.
 
 
 
Apt sopii monenlaisille pakettienhallintajärjestelmille, ja se onkin otettu käyttöön dpkg-pohjaisten Debian-johdannaisten jakeluiden lisäksi myös ainakin [[Fedora Core|Fedora Coressa]], joka on rpm-pohjainen jakelu.
 
 
 
[[Luokka:Ohjelmat]]
 
[[Luokka:Komentorivi]]
 

Nykyinen versio 13. tammikuuta 2014 kello 18.35

Ohjaus sivulle: