Amarok

Kohteesta Linux.fi
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Amarok
Amarok icon.png
Käyttöliittymä Qt
Lisenssi GPL
Kotisivu amarok.kde.org
Lähdekoodi Lähdekoodia ei ole määritelty
Amarok soittamassa Scooteria.

Amarok on monipuolinen musiikkisoitin KDE:lle. Se hallitsee mm. elävät soittolistat, kappaleiden sisältökuvauksien ja sanoitusten sekä levykansien hakemisen Internetistä. Lisäksi siinä on komentosarjatuki ja monipuolisesti DCOP/D-Bus-komentoja. Amarok on enimmäkseen suomennettu – joitakin aukkoja on, varsinkin kehitysversiossa. Amarokissa ei ole joka kohdassa keksitty pyörää uudestaan, vaan kappaleiden soittaminen on ulkoistettu GStreamer- tai Xine-kirjastoille, ja musiikkikokoelman ylläpito tietokantaohjelmalle (vaihtoehtoina ainakin MySQL, PostgreSQL ja SQLite). Amarok osaa toimia myös useimpien mp3-soittimien (myös Applen Ipodin) kanssa.

Amarok 2[muokkaa]

Amarok 2 on soittimen ensimmäinen KDE4-pohjainen versio. Uutuuksina siinä ovat mm tuki KDE4-teknologioille, kuten Solidille, Phononille ja Plasmalle sekä integraatio Magnatunen, Jamendon, Last.fm:n ja SHOUTcastin tapaisten Internet-palvelujen kanssa.

Amarok tallentaa kansikuvat ~/.kde/share/apps/amarok/albumcovers/ hakemistoon.

Asennus[muokkaa]

Amarok löytyy useimpien jakeluiden paketinhallinnasta nimellä amarok. Lisätietoja ohjelmien asentamisesta löytyy artikkelista Ohjelmien asentaminen.


Katso myös[muokkaa]