alien

Linux.fista
Versio hetkellä 14. maaliskuuta 2012 kello 11.07 – tehnyt LP (keskustelu | muokkaukset) (esittely)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)

alien on työkalu, joka muuntaa ohjelmapaketin muodosta toiseen, jotta toiseen jakeluun paketoitu ohjelma voidaan käyttää toisessa jakelussa. Tuettuja ovat pakettimuodot rpm, dpkg, stampede slp ja slackware tgz.

Toiselle jakelulle tehty paketti on yleensä aina riski, koska se ei noudata oman jakelun käytäntöjä. alien ei tarkista paketin yhteensopivuutta.

Pienet ohjelmat, jotka eivät puutu muun järjestelmän toimintaan, ovat yleensä harmittomia. Keskeiset ohjelmat, joista muut ohjelmat riippuvat, tulee aina asentaa omasta jakelusta (tai itse räätälöiden, jos taidot riittävät).

LSB-ohjemille alienin käyttö on yleensä välttämätöntä jakeluissa, jotka eivät käytä RPM:ää. LSB kuvaa sekä millä tavalla RPM-muotoa saa käyttää että miten ohjelman kuuluisi käyttäytyä. Näiden ohjelmien osalta alienin käytön pitäisi olla ongelmatonta. Ohjelmiin kuitenkin pätee sama varovaisuusvaatimus kuin kaikkiin kolmannen osapuolen ojelmiin: väärin tai ilkivaltaisesti tehty ohjelma voi tehdä järjestelmälle mitä vain.